03-6029058
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

טיפים

הכל על עדשות מגע

לא אוהבים את עצמכם עם משקפיים? המשקפיים מפריעים לכם? חושבים להתחיל להשתמש בעדשות מגע?

במאמר זה, ננסה לספק תשובות בכל הנוגע לשימוש בעדשות מגע.

בשלב ראשון תעמוד הדאגה לבריאות העין. באופטיקה טושטוש אנו משווקים את כל מותגי עדשות המגע המובילים בעולם העומדים בכל הדרישות והתקנים של ארגוני הבריאות.

באילו מקרים ניתן להשתמש בעדשות מגע?

  • קוצר ראייה- ליקוי הדורש שימוש בעזרים אופטיים לראייה מרחוק.
  • רוחק ראייה- ליקוי הדורש שימוש בעזרים אופטיים לראייה מקרוב.
  • אסטיגמטיזים- המוכר בשם צילנדר ליקוי הדורש שימוש בעזרים אופטיים לתיקון הקימור בקרנית או בעדשת העין.
  • ולפרסביופיה- חלק מתהליך ההיחלשות/הזדקנות של העין שמתחיל לרב לאחר גיל 40 ודורש שימוש בעזרים אופטיים לראייה במרחק 30-40 ס"מ.
  • מולטיפוקל- ליקוי הדורש שימוש בעזרים אופטיים לראייה מרחוק ומקרוב.
  • הגנה על העין- כיום קיימות עדשות מגע החוסמות בין 85% עד 98% את קרני ה UVA וה UVB, המגיעות ממקורות אור טבעיים ומלאכותיים.
  • קוסמטי- הרצון לשנות את גוון הקרנית.

לכל המקרים הללו יוכל השימוש בעדשות מגע לספק פיתרון.

תהיה הסיבה בה בחרנו להשתמש בעדשות מגע אשר תהיה, יש להקפיד על מספר כללים חשובים ביותר:

בדיקה התאמה והדרכה:

לפני תחילת שימוש בעדשות מגע חשוב לקבוע תור לאופטומטריסט או רופא עיניים לקביעת מספר וסוג עדשות. הבודק ידאג להתאים את קימורי וקוטר העדשה למבנה העין הספציפי (קימור הקרנית, מפתח העפעפיים וכו'). בנוסף יותאם סוג העדשה לפציינט תוך התחשבות ברגישיות מסוימות וצורכי השימוש של הלקוח.                                                                                                                                       בהמשך יש לעבור הדרכה והשגחה בהכנסת והוצאת עדשת המגע לעין ומחוצה לה, והנחיות לשימוש נכון בעדשות.

מומלץ מאד שלא לרכוש עדשות מדף לפני שעברתם בדיקת התאמה.

באופטיקה טושטוש מבוצעות בדיקות להתאמה והדרכה בהרכבת עדשות מגע.

היגיינה:

לפני הרכבת או הסרת עדשת המגע יש להקפיד על שטיפת ידיים יסודית במים וסבון, וזאת על מנת למנוע מעבר חיידקים מהידיים לעדשה העלולים להתרבות ולגרום לזיהומים ודלקות בעין.

בהסרת העדשה יש להקפיד להשרותה במחסנית העדשות בנוזל ניקוי המתאים לחיטוי עדשות בלבד. את נוזל החיטוי יש להחליף בכל פעם מחדש. כמו כן מומלץ לשאת עמכם בקבוקון עם נוזל לחיטוי וכן את מחסנית העדשות למקרה שתאלצו לשטוף את העדשה במהלך היום.  יש לוודא שהעדשה תהיה כולה בתוך הנוזל.                                           אין לנקות את העדשה במים או ברוק מחשש לזיהומים הקיימים במים או ברוק.

עדשות יומיות אינן דורשות השרייה בנוזל ניקוי מאחר והן מיועדות לשימוש חד פעמי.

יש להקפיד על ניקיון המחסנית. מומלץ לנקותה עם נייר סופג בכל פעם לפני שממלאים נוזל ניקוי חדש. מומלץ להחליף למחסנית חדשה אחת לחודש, עם החלפת העדשה.

שימוש:

יש להקפיד על משך השימוש לו נועדה העדשה (שבועיים/ חודש), הספירה תחל מיום פתיחת העדשה. אין להשתמש בעדשה מעבר לפרק הזמן המומלץ על ידי היצרן. שימוש מעבר לזמן המומלץ עלול לגרום לדלקות עיניים עקב שינוי המבנה הכימי של העדשה.

בזמן הרכישה יש להקפיד על תאריך פקיעת תוקף של העדשה ושל חומר החיטוי.

יש להקפיד על זמן השימוש היומי הרצוף המומלץ על ידי היצרן, ולא לחרוג ממנו.        מומלץ מאד לתת לעין "מנוחה" ללא עדשה מספר שעות ביום.

יש להקפיד שלא לישון עם עדשות מגע אלא במקרים של עדשות המיועדות להרכבה גם בזמן שינה. שינה עם עדשות מגדילה את הסיכון לזיהומים בקרנית.

יש להסיר את עדשות המגע לפני מקלחת או רחיצה במקור מים (גם במקרים של שימוש במשקפת) וזאת מחשש לזיהום בקטריאלי המצוי במים ועלול להידבק בעדשה. סיכון משני הוא איבוד העדשה.                                                                                         במקרה הצורך ניתן להשתמש במשקפת עם מספרים, אותם ניתן לרכוש באופטיקה טושטוש.

אין להשתמש בעדשה פגומה או קרועה.

רצוי ומומלץ לשאת תמיד זוג משקפיים למקרה ש…….

במקרה של יובש בעיניים יש להקפיד על שימוש בטיפות הרטבה במהלך השימוש בעדשות מגע.

במקרים של אדמומיות, גרד, תחושה לא נעימה/שונה בעין, עדשה מציקה, ראייה מעט מטושטשת יש להסיר את העדשה לוודא שאינה קרועה, לשטוף אותה ולהרכיבה בשנית. במקרה והגירוי אינו פוסק יש להסיר את העדשה ולפנות לאופטומטריסט או רופא עיניים.

אחת לשנה מומלץ להקפיד על בדיקה אצל רופא עיניים או אופטומטריסט לוודא שאין שינוי המצריך החלפת עדשות.

 

הקפדה על הכללים תאפשר לכם להנות משימוש נח וממושך בעדשות מגע

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

טיפים נוספים

הכל על עדשות מגע

לא אוהבים את עצמכם עם משקפיים? המשקפיים מפריעים לכם? חושבים להתחיל להשתמש בעדשות מגע? במאמר זה, ננסה לספק תשובות בכל הנוגע לשימוש בעדשות מגע. בשלב

קרא עוד »

קטרקט

מה זה קטרקט? קטרקט או בשמו העברי "ירוד" – הוא מחלה של העין, המתבטאת בעכירות של עדשת העין. המחלה היא אחת הסיבות העיקריות לירידה בראייה

קרא עוד »

סוגי משקפיים

אלו סוגי משקפיים קיימים? ישנם כמה סוגים של משקפיים, המשמשים לצרכים שונים:   משקפי ראייה: משמשים אנשים הלוקים ב"קוצר ראייה", כלומר – רואים עצמים קרובים

קרא עוד »

משקפי קריאה

מה ההבדל בין משקפי קריאה מוכנים למשקפי קריאה מותאמים? מעל גיל 40 יזדקקו רב האנשים למשקפי קריאה, בשל החלשות המנגנון בעין שאחראי על מיקוד בעצמים

קרא עוד »

אורטופטיקה

פירוש המילה אורטופטיקה – ראייה ישרה או יישור הראייה. זהו תחום  פארא רפואי העוסק באבחון וטיפול לא ניתוחי בהפרעות בתנועת העיניים ובתיאום ביניהן. אורטופטיסט –

קרא עוד »